Jak vybrat správnou velikost klobouku: Průvodce měřením hlavy

2. 8. 2024 15:33

Výběr správné velikosti klobouku může být složitý úkol, zejména pokud nakupujete online. Následující tipy a rady vám pomohou zjistit, jak správně změřit hlavu a vybrat ideální velikost klobouku.

Jak změřit velikost hlavy

Nejjednodušším způsobem, jak zjistit velikost hlavy, je použít krejčovský metr. Měření provádějte vždy kolem hlavy nad ušima, v místech, kde budete klobouk nosit. Zde je postup:

  1. Postavte se před zrcadlo, abyste měli přehled o tom, kde metr umisťujete.
  2. Udržujte metr vodorovně a přiložte jej nad uši a kolem nejširší části hlavy, tedy přes čelo a týl.
  3. Měřte několikrát, abyste dosáhli co nejpřesnějšího výsledku.
  4. Neutahujte metr příliš pevně, měl by sedět pohodlně, ale nesmí sklouzávat.

Jak vybrat správnou velikost klobouku

Nyní, když znáte obvod své hlavy, můžete vybrat správnou velikost klobouku. Jednotlivé velikosti klobouků odpovídají velikosti obvodu hlavy tzn. velikost klobouku 56 cm značí, že bude sedět na hlavě o velikosti 56.

Zde je několik tipů:

  • Pokud se vaše měření nachází mezi dvěma velikostmi (např. 56,5 cm), vždy si vyberte větší velikost (v tomto případě velikost 57).
  • Pokud je klobouk označen jako univerzální velikost, obvykle se hodí pro obvod hlavy od 56 cm do 60 cm.
  • Označení velikostí S, M, L, XL odpovídají těmto rozměrům:

S: 54-55 cm

M: 56-57 cm

L: 58-59 cm

XL: 60-61 cm

Praktické tipy

Nezapomeňte, že různé značky mohou mít odlišné velikosti. Pokud je to možné, podívejte se na velikostní tabulky nebo jestli není detailní specifikace velikosti v popisu klobouku.

Některé klobouky mohou být vybaveny vnitřními pásky nebo stahovacími šňůrkami pro úpravu velikosti, což může být užitečné, pokud jste na hranici mezi dvěma velikostmi.

Závěr

Výběr správné velikosti klobouku je klíčem k tomu, aby vám seděl pohodlně a vypadal skvěle. Dodržujte tyto jednoduché kroky a budete mít jistotu, že si vyberete klobouk, který vám perfektně padne. Pokud máte jakékoli další otázky ohledně výběru velikosti, neváhejte se obrátit na náš zákaznický servis, který vám rád poradí.